Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ραντεβού;

Υπάρχει αυτό το άτομο που σας αρέσει εδώ και καιρό αλλά δεν ξέρετε πώς να προχωρήσετε και να του ζητήσετε να βγείτε; Δεν υπάρχει λόγος πανικού! Τα βήματα που θα δείτε πιο κάτω είναι μια συνηθισμένη μέθοδος προσέγγισης που χρησιμοποιούν κυρίως οι άντρες αλλά που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος και στις γυναίκες. Επιχείρηση ραντεβού λοιπόν , βήμα προς βήμα :





Αναρωτηθείτε εάν πραγματικά θέλετε να βγείτε ραντεβού με το συγκεκριμένο άτομο. Περιμένετε ότι θα ανταποκριθεί σε μια πρόταση σας για έξοδο; Είχατε κάποια σημάδια ότι το ενδιαφέρετε; Εάν η απάντηση σας είναι θετική , τότε τι ακριβώς περιμένετε για να προχωρήσετε; Εάν πάλι δεν είστε σίγουροι για την ανταπόκριση του άλλου ατόμου θα πρέπει πάντα να είστε προετοιμασμένοι για μια απόρριψη που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την πάρετε αρνητικά. Το άτομο που σας απέρριψε μπορεί να βρίσκεται σε μια φάση της ζωής του που να μην ενδιαφέρεται για σχέσεις ή μπορεί να χρειάζεται και άλλο χρόνο προκειμένου να προχωρήσει σε μια νέα κατάσταση. Ακόμα και αν δεν του αρέσετε , δεν συνέβηκε και κάτι τραγικό , δεν μπορούμε να ταιριάζουμε με όλους!

Όταν είναι να ζητήσετε σε κάποιο άτομο να βγείτε, επιλέξτε την σωστή στιγμή , δηλαδή , εάν π.χ θέλετε να προτείνετε σε μια συνάδελφο να βγείτε δεν θα το κάνετε την στιγμή που είναι πνιγμένη στην δουλειά ή που σας φαίνεται κακόκεφη. Κάντε το κάποια στιγμή που το κλίμα θα είναι ευνοϊκό για μια θετική απάντηση!

Σκεφτείτε τι θα πείτε! Προετοιμαστείτε κοινώς , ειδικά εάν είστε ντροπαλό άτομο. Δεν θα θέλατε να χάσετε τα λόγια σας την στιγμή που θα προτείνετε μια έξοδο στο άτομο που σας αρέσει. Να είστε επίσης προετοιμασμένοι εάν το άλλο άτομο αποδεχτεί την πρόσκληση σας , για το που θα πάτε και πότε. Με αυτό τον τρόπο δείχνετε ότι το σκεφτήκατε και ότι νοιαστήκατε για την προετοιμασία αυτού του ραντεβού. Έχετε έτοιμη και μια εναλλακτική ημερομηνία ή ένα εναλλακτικό μέρος συνάντησης. 






Να είστε επίσης προετοιμασμένοι να απαντήσετε σε ερωτήσεις του τύπου :
- Γιατί θέλεις να βγούμε;
Yπάρχουν άτομα που θα σας ρωτήσουν και αυτό! Καλό θα ήταν να ξέρετε τι θα απαντήσετε σε μια τέτοια περίπτωση.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είστε πιεστικοί ή επίμονοι γιατί τέτοιες συμπεριφορές σίγουρα θα γυρίσουν εναντίον σας. Εάν το άλλο άτομο θέλει τον χρόνο του για να το σκεφτεί , σεβαστείτε την επιθυμία του και κάντε υπομονή.

Ζητήστε το ραντεβού με χαμόγελο και αυτοπεποίθηση. Σε καμία περίπτωση μην δείχνετε αγχωμένοι ή ανήσυχοι. Η αυτοπεποίθηση θα σας φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να «στήσετε» το άλλο άτομο στο ραντεβού σας και βέβαια δεν πρέπει να πάτε αργοπορημένοι , γιατί αυτό θα δώσει την χειρότερη εντύπωση. Μην ξεχνάτε ότι εσείς προτείνατε το ραντεβού.

Αν τώρα βρίσκεστε στην θέση του ατόμου που του ζήτησαν να βγει σε ραντεβού θα πρέπει να είστε ειλικρινής στην απάντηση σας και συνεπής επίσης εάν επιλέξετε να αποδεχτείτε την πρόταση.

Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι εύκολη υπόθεση και τα πρώτα ραντεβού είναι συνήθως ένα μόνιμο άγχος για όλους μας. Πηγαίνετε στο ραντεβού σας με την ποιο θετική σας διάθεση , φροντίστε να είστε ο εαυτός σας και όλα θα γίνουν έτσι όπως τα ονειρεύεστε. Εάν πάλι όχι…τότε μάλλον δεν ήταν γραφτό να δημιουργηθεί αυτή η νέα σχέση που πιθανό να επιδιώκετε. Κοιτάξτε μπροστά , πάντα με την σκέψη ότι το ιδανικό άτομο για σας βρίσκεται κάπου γύρω σας και περιμένει να το ανακαλύψετε…

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου