Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ο τέλειος σύζυγος!

Τι θα ήθελε μια γυναίκα από τον σύζυγο της για να είναι ευτυχισμένη μέσα στα πλαίσια του γάμου της ; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ; Οι σύζυγοι κατηγορούν τις γυναίκες τους για συνεχή γκρίνια. Η γκρίνια όμως είναι αποτέλεσμα ανικανοποίητων επιθυμιών , απλών και καθημερινών ίσως , που με την πάροδο των ετών μετατρέπονται σε παράπονα και πικρίες. Πως μπορείτε να κάνετε την γυναίκα σας ευτυχισμένη; Δεν είναι δύσκολο!

Επειδή την παντρευτήκατε, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να της λετε ότι την αγαπάτε ή να την κάνετε να αισθάνεται ξεχωριστή. Οι γυναίκες χρειάζονται επιβεβαίωση της αγάπης σας. Η αγάπη δεν εκφράζεται μόνο με λόγια, αλλά και με μια αγκαλιά , ένα λουλουδάκι που θα κόψετε από τον κήπο ή ένα κομπλιμέντο. Αυτές οι κινήσεις είναι αρκετές για να την κάνουν να αισθανθεί όμορφα και να πιστέψει πως ακόμα την αγαπάτε και την σκέφτεστε.






Η δυνατότητα συζήτησης και επικοινωνίας είναι πολύ σημαντική για τις γυναίκες. Μια γυναίκα η οποία δεν μπορεί να συζητήσει με το σύζυγο της και να μοιραστεί μαζί του τα προβλήματα , τις ανησυχίες ή τη χαρά της , είναι δυστυχισμένη. Μην περιορίζετε τις κουβέντες σας μαζί της σε ότι έχει να κάνει με τα προβλήματα της καθημερινότητας : με τα παιδιά , με τα ψώνια , με το πλυντήριο που χάλασε και με το τραπέζι που θα κάνετε το Σαββατοκύριακο στους συγγενείς ! Συζητήστε μαζί της τα πάντα. Είστε σύντροφοι και όχι συνάδελφοι που προσπαθείτε να διαχωρίσετε ποιος θα κάνει τι για να βγει η δουλειά!

Μην παραμελείτε τη σύζυγο ή τα παιδιά σας για χάρη της δουλειάς. Ο καλός σύζυγος δεν είναι απαραίτητα αυτός που διασφαλίζει μια καλή οικονομική κατάσταση της οικογένειας του. Καλός σύζυγος είναι αυτός που βρίσκεται δίπλα στη γυναίκα και τα παιδιά του όταν τον χρειάζονται. Μια γυναίκα για να είναι ευτυχισμένη στο γάμο της θέλει να βλέπει τον σύζυγο της να αφιερώνει χρόνο και σε αυτή και στα παιδιά , να τηρεί τις υποσχέσεις του και να μη λεει πράγματα που δεν είναι διατεθειμένος να πραγματοποιήσει. Μια γυναίκα στεναχωριέται όταν ο σύζυγος της ξεχνάει τα γενέθλια της ή αυτά των παιδιών. Μια γυναίκα στεναχωριέται όταν κάθεται μόνη της στο σπίτι συνεχώς και περιμένει τον άντρα της να γυρίσει από την δουλειά αργά το βράδυ εξαντλημένος και χωρίς διάθεση να της μιλήσει ή να δώσει σημασία στα παιδιά του. 






Η συνεχής άρνηση από τον σύζυγο είναι ακόμα ένας λόγος που κάνει μια γυναίκα να είναι δυστυχισμένη στο γάμο της. Όταν της αρνείστε τα πάντα χωρίς έστω να ακούσετε αυτό που θέλει να ζητήσει, την απομακρύνετε από εσάς και την κάνετε να κλειστεί στον εαυτό της. Πείτε της ΄ναι΄ στην εκδρομή που θέλει να πάτε. Πείτε της ΄ναι΄ σε εκείνο το καινούργιο σερβίτσιο που θέλει να αγοράσει. Δεν είναι τόσο τραγικό και δεν θα σας βγάλει από τον οικονομικό σας προϋπολογισμό! Εάν της αρνείστε συνεχώς τα πάντα τα μόνο που θα καταφέρετε είναι να την κάνετε να πάψει πια να ενδιαφέρεται και για εσάς και για το γάμο σας. Κανένας δεν είναι ευτυχισμένος σε ένα γάμο που οι δικές του επιθυμίες έρχονται πάντα σε δεύτερη μοίρα.

Μια γυναίκα για να νιώθει ευτυχισμένη μέσα στο γάμο της , θέλει ο σύζυγος της να την ακούει και να την καταλαβαίνει, δείχνοντας της κατανόηση. Είναι τραγικό γι αυτήν να μιλάει για ώρες και να συνειδητοποιεί ότι δεν την ακούσατε γιατί χαζεύατε στην τηλεόραση τη στιγμή που αυτή σας εξέφραζε τις σκέψεις της και τα συναισθήματα της. Η στάση σας αυτή το μόνο που υποδηλώνει είναι η αδιαφορία για τη γυναίκα σας. Και η αδιαφορία δεν έκανε ποτέ κανέναν ευτυχισμένο! Πολλές φορές η γυναίκα σας θέλει απλά να σας μιλήσει για να ξαλαφρώσει. Δεν είναι απαραίτητο να της προτείνετε λύση. Απλά ακούστε την , αυτό της φτάνει. Ακόμα και εάν κάνει λάθη , δε χρειάζεται να της πάρετε το κεφάλι και να αρχίζετε να την διακοσμείτε με επίθετα που κάθε άλλο παρά κολακευτικά μπορούν να χαρακτηριστούν. Δεν σημαίνει πως επειδή είναι η γυναίκα σας δεν είσαστε υποχρεωμένος να τη σέβεστε σαν άτομο και σαν προσωπικότητα. Συγχωρέστε την για ένα λάθος της , όπως θα θέλατε να σας συγχωρέσει και αυτή αντίστοιχα και μην αφήνετε τον Ανατολίτη να ξυπνάει μέσα σας χρησιμοποιώντας εκφράσεις του τύπου : E, γυναίκα είσαι - ήταν αναμενόμενο να τρακάρεις το αμάξι! Καμία σχέση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς σεβασμό , χωρίς κατανόηση και χωρίς συγχώρεση.



Dad Holding a Naked Baby and Dirty Diaper


Η γυναίκα σας θα είναι ευτυχισμένη όταν είσαστε ευγενικός μαζί της. Το να λετε ένα ΄ευχαριστώ΄ ή ένα ΄παρακαλώ΄ δεν είναι κόπος. Αντί να φωνάζετε : Mαρία , καφέ....
που παραπέμπει σε εποχή των σπηλαίων , μπορείτε να της πείτε : Μαράκι μου μήπως είναι εύκολο να μου φτιάξεις ένα καφέ; Δεν είναι δύσκολο. Και θα χαρεί να σας φτιάξει τον καφέ αφού το ζητήσετε τόσο όμορφα , δεν θα τον φτιάξει βρίζοντας τον πασά και τη μοίρα της που τον παντρεύτηκε!

Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι οι δουλειές του σπιτιού! Μια γυναίκα αισθάνεται δυστυχισμένη σε ένα γάμο στον οποίο αυτή είναι υπεύθυνη για τα πάντα και που έχει μόνο υποχρεώσεις αλλά κανένα δικαίωμα. Μια εργαζόμενη σύζυγος και μάνα , που από το πρωί μέχρι το βράδυ δουλεύει , στο γραφείο και στο σπίτι , χρειάζεται την βοήθεια και τη συμπαράσταση του άντρα της. Ναι , μια γυναίκα που εργάζεται δεν είναι υπεύθυνη για όλες τις δουλειές του σπιτιού. Αυτό ίσχυε στις εποχές που η δουλειά της γυναίκας ήταν το σπίτι! Από τη στιγμή που εργάζεται όσο και ο σύζυγος, και από την στιγμή που συνεισφέρει οικονομικά στο σπίτι , τότε ο σύζυγος είναι υποχρεωμένος να τη βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού και με την ανατροφή των παιδιών. Μια γυναίκα που έχει γίνει χίλια κομμάτια από τη κούραση και που δεν έχει καθόλου χρόνο για τον εαυτό της , είναι αναπόφευκτα δυστυχισμένη. Νοιαστείτε γι αυτήν. Δεν είναι ανάγκη να απλώνετε πράγματα μέσα στο σπίτι αδιαφορώντας για το ποιος θα τα μαζέψει. Σεβαστείτε την κούραση της , βοηθήστε την όπου μπορείτε και όπου ξέρετε , κατεβάστε τα σκουπίδια , τακτοποιήστε τα ψώνια και μην περιμένετε τα πάντα έτοιμα καθισμένος στον καναπέ σας. Και αυτή έχει δικαίωμα στη ξεκούραση!






Οι γυναίκες είναι ευτυχισμένες όταν αισθάνονται περήφανες για το σύζυγο τους , όταν ο σύζυγος τους τις εμπνέει σαν άντρας και όταν η σεξουαλική τους ζωή δεν έχει τελματώσει. Μην αφήνεστε εξωτερικά. Δεν είναι απαραίτητο επειδή παντρευτήκατε να κάνετε κοιλίτσα και να κυκλοφορείτε συνεχώς με μια φόρμα και μια φανέλα μέσα στο σπίτι. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας , μην παραμελείτε την σωματική σας υγιεινή και μην είσαστε συνεχώς κακόκεφος και βαριεστημένος. Η κατάσταση αυτή , μάλλον θα κάνει την γυναίκα σας να χάσει το σεξουαλικό ενδιαφέρον της απέναντι σας. Επίσης , μην αφήνετε το σεξ μόνο για τις ώρες που τα παιδιά θα κοιμηθούν ή για τα Σαββατοκύριακα. Δείχνετε της ότι σας ελκύει σαν γυναίκα με κάθε δυνατή ευκαιρία και βρείτε χρόνο για την ερωτική επαφή , ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αργήσετε να κοιμηθείτε το βράδυ ή να κλείσετε δωμάτιο σε ξενοδοχείο!

Μια γυναίκα μπορεί να είναι ευτυχισμένη μέσα στο γάμο της όπως και ένας άντρας μπορεί να είναι ευτυχισμένος μέσα στο γάμο του , εάν προσπαθήσουν να συμπεριφέρονται ο ένας στον άλλο με αγάπη , ευγένεια , κατανόηση και σεβασμό. Ο γάμος δεν γίνεται ρουτίνα και καταπίεση από μόνος του, ως δια μαγείας! Εμείς με τις πράξεις μας τον κάνουμε βαρετό , εμείς με τα λόγια μας και τις ανάγκες μας τον κάνουμε πολύπλοκο και δύσκολο , εμείς με την έλλειψη επικοινωνίας και την εγκατάλειψη τον δένουμε θηλιά στο λαιμό μας. Από εμάς εξαρτάται , ο γάμος μας από φυλακή και καταναγκαστικά έργα , να μετατραπεί σε ευτυχία και παράδεισο. Αρκεί να το θελήσουμε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου