Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Έξοδος για φαγητό…και με την δίαιτα τι θα γίνει;

O εφιάλτης της κάθε γυναίκας (και όχι μόνο) σε περίοδο δίαιτας είναι η έξοδος για φαγητό! Θέλουμε να βγούμε με τους φίλους μας αλλά το θεωρούμε δεδομένο ότι μια έξοδος για φαγητό θα ανατρέψει τις προσπάθειες μας και θα «χαλάσουμε» την δίαιτα μας. Έτσι πολλές φορές αναγκαζόμαστε να μην βγούμε και να γινόμαστε αντικοινωνικοί , ή βγαίνουμε και μετά νιώθουμε ενοχές. Πως μπορούμε λοιπόν να συνδυάσουμε τις εξόδους για φαγητό και την δίαιτα;





Συνήθως, στις εξόδους μας αυτές μπαίνουμε στον πειρασμό να τσιμπήσουμε όλα αυτά που ήταν απαγορευμένα για την δίαιτα μας. Το σκεπτικό είναι τις περισσότερες φορές είναι το εξής :

-Αφού βγήκα ας φάω έτσι κι αλλιώς θα το πληρώσω …
-Θα φάω απόψε ότι θέλω και αύριο θα φάω μόνο ένα μήλο ή μια σαλάτα …

Μόνο… που οι πιο πάνω σκέψεις είναι επιβλαβείς και για την υγεία μας και φυσικά για τις προσπάθειες μας για την μείωση του βάρους μας! Ακόμα και αν τα καταφέρουμε να συγκρατηθούμε και να παραγγείλουμε κάτι υγιεινό θεωρητικά , δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πως είναι μαγειρεμένο ή πόσο μεγάλη θα είναι η ποσότητα της μερίδας μας. Τι κάνουμε λοιπόν;






Πρώτα από όλα πρέπει να υιοθετήσουμε μια θετική στάση! Το γεγονός ότι βγαίνουμε έξω για φαγητό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είμαστε υποχρεωμένοι να καταβροχθίσουμε ότι βρεθεί μπροστά μας. Μπορούμε να βγούμε και να φάμε υγιεινά και συγκρατημένα. Πρέπει να το πιστέψουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Είναι θέμα αυτοσυγκράτησης και ελέγχου. Εάν μπορούμε να ελέγξουμε τον εαυτό μας , τότε σε καμία περίπτωση δεν θα μας είναι δύσκολο να κρατήσουμε την δίαιτα μας και σε ένα εστιατόριο. Πάντα στο μενού υπάρχουν υγιεινά πιάτα αλλά και ακόμα και αν δεν υπάρχουν μπορούμε να φάμε μια μπριζόλα ή ένα μπιφτέκι με πολλή σαλάτα.

Καλό θα ήταν , σε περιόδους δίαιτας να πηγαίνουμε σε συγκεκριμένα εστιατόρια στα οποία γνωρίζουμε το μενού και ξέρουμε ότι κάποια από τα πιάτα που προσφέρουν συμβαδίζουν με την δίαιτα μας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πηγαίνουμε σε εστιατόρια που ξέρουμε εξ αρχής ότι σε αυτά θα αναγκαστούμε να βγούμε από το διαιτητικό μας πρόγραμμα, αν δεν το θέλουμε.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η συχνότητα στην οποία τρώμε έξω σε περιόδους δίαιτας. Εάν βγούμε για φαγητό μια φορά την εβδομάδα ή μια φορά το δεκαπενθήμερο , είναι δύσκολο να καταστρέψουμε την δίαιτα μας. Εάν όμως τρώμε έξω τρεις φορές την εβδομάδα…ξεχνάμε την δίαιτα! Το λογικό θα ήταν σε περιόδους δίαιτας να αποφεύγουμε τις πολλές εξόδους για φαγητό και να προτιμούμε τις εξόδους για καφέ ή για ποτό (και αυτό σε περιορισμένες ποσότητες).



Sağlıklı Beslenme


Στην επιλογή του πιάτου του εστιατορίου το βασικό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι τα λιπαρά! Θα πρέπει να αποφύγουμε φαγητά με βούτυρο, φρέσκια κρέμα, μπέικον και τυριά. Θα πρέπει επίσης να αποφύγουμε οτιδήποτε τηγανιτό μιας και τα λάδια των εστιατορίων είναι πολυχρησιμοποιημένα και συνεπώς πιο επιβαρυντικά για την διατροφή μας.

Στο εστιατόριο θα πρέπει να ακολουθήσουμε όσο το δυνατό γίνεται το πρόγραμμα δίαιτας που ακολουθούμε και επίσης θα πρέπει να τηρήσουμε και τις επιτρεπτές ποσότητες. Εάν η δίαιτα μας λέει «μια μπριζόλα» , θα φάμε μια μπριζόλα μόνο όχι και παιδάκια και κοκορέτσι και τυριά και σαλάτα.

Τα πάντα είναι θέμα μυαλού , ακόμα και η δίαιτα. Εάν είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε την δίαιτα μας μπορούμε να το κάνουμε όπου και αν βρισκόμαστε και ότι και αν φάμε. Το κλειδί είναι η ποσότητα. Εάν είμαστε συγκρατημένοι στις ποσότητες φαγητού και στην ποιότητα του φαγητού που καταναλώνουμε τότε μπορούμε άνετα και να βγούμε αλλά και να τηρήσουμε την δίαιτα μας έχοντας τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου