Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Η τέλεια σύζυγος!

Τι θα ήθελε ένας άντρας από τη σύζυγο του για να είναι ευτυχισμένος; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ; Τις περισσότερες φορές οι γυναίκες κατηγορούν τους συζύγους τους για αδιαφορία και τους καθιστούν υπεύθυνους για όλα τα κακώς κείμενα στο γάμο τους. H αδιαφορία είναι μια κραυγή δυσαρέσκειας και θυμού. Πως μπορείτε να κάνετε το σύζυγο σας ευτυχισμένο; Δεν είναι και τόσο δύσκολο...

Ένας άντρας για να είναι ευτυχισμένος πρέπει να αισθάνεται ότι είναι το στήριγμα της οικογένειας. Εάν η σύζυγος του τονώνει το ηθικό , αποδέχεται τις ικανότητες του και πιστεύει σε αυτόν ,στηρίζοντας τον και όχι επικρίνοντας τον στις δύσκολες στιγμές, τότε δεν θα χάσει ποτέ το αίσθημα του αρχηγού της οικογένειας. Κακά τα ψέματα : τα παντελόνια σε μια οικογένεια πρέπει να τα φοράει ο άντρας! Μια γυναίκα μπορεί να περάσει την δική της γνώμη με άλλο τρόπο , πιο έμμεσο. Από την στιγμή όμως που η σύζυγος αρχίζει με εμφανή τρόπο να επιβάλλει τη γνώμη της στον σύζυγο, τότε τον αναιρεί και παράλληλα αναιρεί και τον ρόλο του στην οικογένεια κάνοντας τον δυστυχισμένο. Ένας άντρας ο οποίος έχει χάσει την αυτοπεποίθηση του με αυτό τον τρόπο, θα ζητήσει την επιβεβαίωση του αντρικού του εγωισμού αλλού. Ποτέ μια σύζυγος δεν πρέπει να προσβάλλει τον άντρα της μπροστά σε άλλους. Μοιραίο λάθος....






Ένας άντρας για να αισθάνεται ευτυχισμένος πρέπει να γνωρίζει ότι οι προσπάθειες του και τα επιτεύγματα του αναγνωρίζονται από τη σύζυγο του. Οι γυναίκες , δυστυχώς έχουμε μια τάση να είμαστε επικριτικές και απαιτητικές. Μας είναι πολύ πιο εύκολο να υποδείξουμε μια λανθασμένη επιλογή παρά να επικροτήσουμε μια σωστή. Ο σύζυγος χρειάζεται την αποδοχή της γυναίκας του και είναι πολύ σημαντικό γι αυτόν να ακούει τα καλά της λόγια. Η αποδοχή μιας συζύγου απέναντι στο άντρα της εκφράζεται και με άλλο τρόπο- με την προσπάθεια της να τον δέχεται έτσι όπως είναι χωρίς να προσπαθεί να τον αλλάξει. Οι άντρες είναι κατά βάθος παιδιά. Εάν τους κάνουμε συνεχείς παρατηρήσεις και εάν τους υποδεικνύουμε τις πράξεις και τα λόγια τους συστηματικά, τότε αναπόφευκτα αντιδρούν ή κλείνονται στον εαυτό τους και απομακρύνονται από εμάς. Ένας άντρας πληγώνεται και θυμώνει όταν η γυναίκα του προσπαθεί να τον αλλάξει. Ένας πληγωμένος και θυμωμένος άντρας δεν είναι ευτυχισμένος και προσπαθεί να δραπετεύσει από τον γάμο του για να βρει την ψυχική ισορροπία που του λείπει.

Η κατανόηση και η επικοινωνία είναι αναγκαία και για τους άντρες! Και οι άντρες έχουν την ανάγκη να μοιράζονται τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους με την σύζυγο τους. Και αυτοί έχουν ανάγκη από ένα σύντροφο και όχι απλά από ένα συνομιλητή. Αλλά σιχαίνονται τις υπερβολές! Η πολλή συζήτηση τις περισσότερες φορές τους ενοχλεί και τους φαίνεται απελπιστικά κουραστική. Μιλήστε μαζί τους όταν έχουν την ανάγκη να μιλήσουν και μη τους ζαλίζετε τις στιγμές που θέλουν να ξεκουραστούν ή να απομονωθούν . Οι πολλές λεπτομέρειες τους κουράζουν γι αυτό εάν θέλετε ο άντρας σας να είναι ευτυχισμένος πείτε του αυτό που θέλετε να του πείτε παραλείποντας τις ανούσιες λεπτομέρειες και κυρίως πείτε του αυτό που θέλετε να του πείτε όταν η στιγμή είναι κατάλληλη. Η κρεβατομουρμούρα αν και αποτελεσματική (!) είναι εκτός συζήτησης! Το κρεβάτι δεν είναι χώρος επίλυσης των οικογενειακών προβλημάτων , ειδικά όταν ο σύζυγος βρίσκεται μεταξύ ύπνου και ξύπνιου βρίζοντας την κακούργα την τύχη που τον έσπρωξε να παντρευτεί!






Και οι άντρες χρειάζονται τρυφερότητα για να νιώσουν όμορφα με τη γυναίκα τους. Και αυτοί έχουν ανάγκη στοργής , μιας αγκαλιάς , μιας ήρεμης συζήτησης και μιας καλής κουβέντας! Επειδή οι άντρες δεν κλαινε , δεν σημαίνει πως δεν στεναχωριούνται ή πως δεν έχουν την ανάγκη συμπαράστασης και στήριξης. Ένας άντρας που έχει μια τρυφερή σύζυγο είναι ευτυχισμένος! Αλλά και πάλι , οι υπερβολές είναι εκτός συζήτησης. Δεν υπάρχει λόγος να αποκαλείτε το σύζυγο σας αρκουδάκι ή κατσουφο-λαγουδάκι μπροστά σε όλους τους γνωστούς και τους φίλους! Μάλλον θα νιώσει άσχημα και ίσως και να ντραπεί!

Ο ευτυχισμένος σύζυγος έχει χρόνο για τον εαυτό του! Οι περισσότεροι άντρες επιζητούν κάποιες ώρες ησυχίας και μοναξιάς. Άλλοι πάλι θέλουν να ασχοληθούν με τα χόμπι τους : με το γυμναστήριο , με το ηλεκτρονικό τους παιχνίδι , με το ποδόσφαιρο. Αφήστε τους! Δεν χρειάζεται να είσαστε μαζί όλη την ώρα και ούτε χρειάζεται να τους απαγορεύετε να κάνουν τα πράγματα που τους ευχαριστούν. Η αγάπη είναι ελευθερία δεν είναι ο απόλυτος έλεγχος της ζωής του συντρόφου μας. Ένας άντρας που δεν αισθάνεται καταπιεσμένος, λατρεύει την γυναίκα που έχει δίπλα του!

Και ερχόμαστε στο βασικό σημείο που κάνει τους παντρεμένους άντρες δυστυχισμένους : η έλλειψη εμπιστοσύνης. Οι περισσότερες γυναίκες είμαστε καχύποπτες και λιγάκι ζηλιάρες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να περιορίζουμε τους συζύγους μας απαγορεύοντας τους να βγαίνουν με τους φίλους τους ή ελέγχοντας κάθε κίνηση τους. Μοιραίο λάθος. Κανένας δεν είναι ευτυχισμένος όταν ζει στην αιχμαλωσία ! Με το να τους κατηγορούμε για δήθεν παραστρατήματα , χωρίς να έχουμε την παραμικρή απόδειξη , το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τους απογοητεύουμε και να τους πληγώνουμε. Ναι! Ένας άντρας που κατηγορείται ενώ δεν είναι ένοχος πληγώνεται. Θίγεται ο εγωισμός και η αξιοπρέπεια του. Για αυτό η ιδανική σύζυγος δεν λειτουργεί σαν τον Πράκτορα 007 ή σαν το κατάσκοπο που γύρισε από το κρύο και εξερευνεί κάθε τρίχα και κάθε μυρωδιά που πιθανό να αποκαλύψει μια συνομωσία εις βάρος της. Η ιδανική σύζυγος , έχει αυτοπεποίθηση και συμπεριφέρεται σαν κυρία!

Η ιδανική σύζυγος , δεν σταματάει ποτέ να είναι γυναίκα. Δεν παραμελεί τον εαυτό της , δεν παίρνει κιλά και δεν ξεχνάει το ρόλο της ερωμένης. Οι ευτυχισμένοι σύζυγοι είναι αυτοί που έχουν δίπλα τους μια γυναίκα όμορφη που τους προκαλεί το ερωτικό ενδιαφέρον και που αισθάνονται περήφανοι γι αυτήν. Πολλές φορές οι γυναίκες , αφού κάνουν παιδιά , αφοσιώνονται εντελώς σε αυτά παραμελώντας το σύζυγο τους και την ξεχνώντας την γυναικεία τους υπόσταση. Ζουν για να είναι μόνο μάνες. Η αγάπη της μητέρας απέναντι στα παιδιά της είναι ιερή , αλλά μια γυναίκα - μάνα δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάει τον πατέρα των παιδιών της και να τον απορρίπτει από τη ζωή της σαν άντρα. Ένας άντρας παραμελημένος είναι δυστυχισμένος και μόνος.

Όλοι κάνουμε λάθη στο γάμο μας - γυναίκες και άντρες! Το βασικό συστατικό για ένα όμορφο γάμο είναι η δυνατότητα μας να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας , να μαθαίνουμε από αυτά και να προσπαθούμε να τα διορθώνουμε. Ας βάλουμε στο γάμο μας λιγότερο εγωισμό και περισσότερη αγάπη και κατανόηση. Ο γάμος δεν είναι αρένα στην οποία παλεύουμε μέχρι τελικής πτώσης για να βγάλουμε νικητή και ηττημένο. Δεν είμαστε ανταγωνιστές αλλά σύμμαχοι. Στο χέρι μας είναι να συμμαχήσουμε απέναντι στο κοινό εχθρό της αποξένωσης και της ρουτίνας....και τότε θα είμαστε ευτυχισμένοι! 

1 σχόλιο:

  1. Συνιστώ τον Dr Ediomo σε όποιον χρειάζεται βοήθεια στη σχέση του. Η σχέση μου ήταν ένα χάος, αλλά χάρη στον Dr Ediomo για το ξόρκι της αγάπης του, τώρα ο φίλος μου με αγαπάει τόσο πολύ και δεν υπάρχουν άλλα τρίτα μέρη στη σχέση μας. Εάν χρειάζεστε βοήθεια με τη σχέση σας, επικοινωνήστε με τον Dr Ediomo μέσω WhatsApp+2349035797456. είναι καλός στο κάστινγκ
    * Ξόρκια αγάπης
    * Ξόρκια χαμένης αγάπης
    * Αφαίρεση του κακού ματιού
    *Ξόρκια για να σταματήσει το διαζύγιο
    * Ξόρκια συμφιλίωσης
    * Τυχερά ξόρκια
    * Ξόρκια κερδίζοντας λαχεία
    Dr Ediomo Whatsapp: +2349035797456
    Email: drediomo77@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή