Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

20 tips και tricks για Oικονομία

Εδώ που φτάσαμε θα κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά!!! Υπάρχουν πολλοί τρόποι γελοίοι που τουλάχιστον εξασφαλίζουν την τσέπη σου..Πράγματα που πιθανόν τα κάναμε και πριν την οικονομική κρίση.








1. Εγγραφείτε σε όλα τα sites προσφορών (Golden Deals, Groupon, Tsoonami, Live my City, Scrootz Deals) ή απλά στο Tsibato.gr που τα συγκεντρώνει καθημερινά όλα και διαβάζετε ευλαβικά τα newsletter τους καθημερινά, ώστε να προλαβαίνετε τις προσφορές για φαγητό, περιποίηση, εξόδους κλπ.   check: http://tsibato.gr/     http://www.getitnow.gr/    http://www.goldendeals.gr/


2. Ενημερωθείτε από τον δήμο σας για δωρεάν ή οικονομικά γυμναστήρια, κολυμβητήρια και σεμινάρια, τα οποία θα σας γλιτώσουν από τη συνδρομή των αντίστοιχων ιδιωτικών.


3. Γραφτείτε στη δημοτική βιβλιοθήκη ή οργανώστε ανταλλαγές με τους βιβλιοφάγους φίλους σας, για να δανείζεστε αντί να αγοράζετε τα βιβλία που θέλετε να διαβάσετε.


4. Κάντε το ίδιο με τα DVD που όλοι έχετε στοιβάξει από τις Κυριακάτικες εφημερίδες. Τα «σκουπίδια» του ενός μπορεί να είναι το αριστούργημα της έβδομης τέχνης για τον άλλο.


5. Ζητήστε άδεια σε περιόδους off season (π.χ. Νοέμβριο, Μάρτιο, Ιούνιο) και απολαύστε προνομιακές τιμές σε αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία. Αν δεν μπορείτε να πάτε διακοπές εκτός Χριστουγέννων/ Πάσχα/ Καλοκαιριού, προτιμήστε off season μέρη: βουνά το καλοκαίρι, νησιά τα Χριστούγεννα, λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς γενικώς.


 6Συμπεριλάβετε το Athens Daily Secret στα bookmarks του υπολογιστή σας, και ανακαλύψτε κρυμμένα πάρκα για πικ-νικ, οικονομικές «τρύπες» για φαγητό και ποτό στην πόλη, και δωρεάν βόλτες. http://www.dailysecret.com/


7.Φτιάξτε μόνοι σας δώρα για τους φίλους σας. Κορνίζες με φωτογραφίες από προηγούμενες διακοπές σας, T-shirts με patchworks από παλιά ρούχα σας, αξεσουάρ από αντικείμενα όπως κουμπιά, κλωστές, παλιές καρφίτσες κλπ. Είναι πιο προσωπικά και σαφώς πιο πρωτότυπα.


8. Ξεκινήστε ένα blog για ένα θέμα που κατέχετε καλά –π.χ. κριτικές εστιατορίων/ θεάτρου/ ταινιών– προβάλλετέ το στα social networks, βάλτε τους φίλους σας να κάνουν ντόρο ώστε να φτάσει κάποια στιγμή στα αυτιά των free press. Όταν έχετε τις υποτυπώδεις περγαμηνές που απαιτούνται, επικοινωνήστε με τους υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων και ζητήστε προσκλήσεις –ή ημερομηνίες δημοσιογραφικών προβολών, σε ό,τι αφορά τις ταινίες– για να δείτε, π.χ., την παράσταση και να γράψετε κριτική. Κρατήστε την υπόσχεσή σας, για να κρατήσετε και τις περγαμηνές σας. (Σημείωση: η κριτική δεν χρειάζεται να είναι εγκωμιαστική. Αρκεί να είναι η –καλογραμμένη– γνώμη σας).


9.  Βγείτε για ποτό νωρίς, για να εκμεταλλευτείτε τα happy hours των bar. 


Στο φτωχικό μας…


10. Βάλτε πλυντήριο σε χαμηλή θερμοκρασία (είναι και οικολογικό) και σε πρόγραμμα που σας επιτρέπει να αναμιγνύετε πολλά χρώματα, ώστε να το χρησιμοποιείτε λιγότερο.


11. Αν τα κουφώματα στο σπίτι δεν είναι νέου τύπου, μονώστε πόρτες και παράθυρα με αεροστόπ. Είναι πάμφθηνα, και σας γλιτώνουν από τεράστια σπατάλη ενέργειας για να ζεστάνετε ένα δωμάτιο στο οποίο ο εξωτερικός αέρας εισβάλλει χωρίς να το αντιλαμβάνεστε


12. Αγοράστε τα χαρτικά από τα super market τύπου Dia, Lidl κλπ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιείτε κορυφαίας ποιότητας χαρτί υγείας ή ρολό κουζίνας.


13. Τα βράδια που θέλετε ατμόσφαιρα στο σπίτι, αφήστε τα κεριά στην κατάψυξη για μία ώρα πριν τα ανάψετε. Θα χρειαστούν διπλάσιο χρόνο για να λιώσουν. Σβήνοντας τα φώτα κάνετε και οικονομία στο ρεύμα.


14. Μην πετάτε το χρησιμοποιημένο αλουμινόχαρτο. Εννιά φορές στις δέκα –αν δεν έχετε καταφέρει να το στραπατσάρετε τόσο ώστε να αχρηστευτεί– μπορείτε να το πλύνετε και να το ξαναχρησιμοποιήσετε.


15. Μαζέψτε το νερό της βροχής σε ένα βαρέλι –ή έναν μεγάλο πλαστικό σκουπιδοτενεκέ– και χρησιμοποιήστε το για να ποτίσετε τα λουλούδια ή να πλύνετε τα πιάτα.


Μπανάκι μπανάκι...


16. Τοποθετήστε ένα τούβλο στο καζανάκι, για να μειώσετε το νερό που αποθηκεύει και σπαταλά σε κάθε τράβηγμα.


17. Επενδύστε περί τα 50 ευρώ σε ένα νέο καζανάκι που σας επιτρέπει με ειδικό κουμπί να επιλέξετε αν θα το «τραβήξετε» μισό ή ολόκληρο (και γλιτώστε το κόστος του ανωτέρου τούβλου).


18. Κόψτε τα σωληνάρια που περιέχουν, για παράδειγμα, υγρό make up, οδοντόπαστα, κρέμα μαλλιών κλπ με ψαλίδι στη μέση. Θα εκπλαγείτε από το πόσο περιεχόμενο πετάτε κάθε φορά, νομίζοντας ότι η συσκευασία έχει αδειάσει.


19. Προτιμήστε το σαπούνι από το αφρόλουτρο. Διαρκεί περισσότερο, είναι ασύγκριτα φθηνότερο και –με τις προσμίξεις ενυδατικής κρέμας στα «τελευταίας γενιάς» σαπούνια– δεν υπάρχει καμία διαφορά για το δέρμα.


20. Μην πετάτε την τελευταία φλοίδα του σαπουνιού που έχει λιώσει: ενώστε την με το καινούριο, για να κρατήσει περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου