Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Blog(Ing)

Ομολογουμένως έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα στο διάστημα που ασχολούμαι με τα blogs και φαντάζομαι πως υπάρχουν ακόμη περισσότερα να μάθω στο μέλλον. Είναι ένας χώρος που αγαπάω για όλα όσα είναι ή μπορεί να είναι στο μέλλον.





Ίσως αυτό που αγαπάω περισσότερο, είναι η απόλυτη ελευθερία του μέσου αυτού. Κι ίσως γι’ αυτό να με ενοχλεί οποιαδήποτε σκέψη για δημιουργία τρομονόμων στο μέλλον. Προσπάθησα να σκεφτώ διάφορα πράγματα που έχω μάθει για το blogging αυτό το διάστημα και να δημιουργήσω μια λίστα με κάποια από αυτά. Είναι ο χώρος που πραγματικά διαθέτει ίσες ευκαιρίες για όλους.Τα σκάνδαλα και οι φασαρίες προσελκύουν περισσότερη επισκεψιμότητα, αλλά τα καλύτερα blogs είναι τα πιο προσωπικά. Αν δεις το blogging ως εργασία καταντάει βαρετό και στο τέλος το παρατάς. Blogs κλείνουν και παρατιούνται κάθε μέρα, δεν δημιουργούνται μόνο καινούργια. Και η λίστα φυσικά αρχίζει και αναπτύσεται με τα παρακάτω..



Να προσπαθώ να γράφω υπεύθυνα ακόμα κι αν δε γράφω με ονοματεπώνυμο! 
Να χρησιμοποιώ αλλά και να δημιουργώ creative commons υλικό! 

Να δίνω “διακοπές” στον εαυτό μου όταν πιστεύω πως είναι απαραίτητο, για να συνεχίσω να αγαπάω το blogging! 
Να γράφω όποτε το επιθυμώ χωρίς να νιώθω πως εξαναγκάζομαι να “παράγω υλικό” λόγω της όποιας επισκεψιμότητας! 
Να δοκιμάζω συνεχώς καινούργια πράγματα χωρίς να φοβάμαι πως θα αποτύχω, ακόμα κι αν κάτι δε πάει καλά η εμπειρία είναι σημαντική! 

6 σχόλια: